mijn curriculum vitea
mijn curriculum vitea

Hallo.

Ik ben Joke Ras, in 1970 geboren in Uitgeest en opgegroeid in Den Helder.

In 1992 ben ik voor mijn opleiding, HTS Bouwkunde, in Den Haag komen wonen. De HTS heb ik in 1997 afgerond. Tijdens het stagejaar heb ik een sleuteljaar bij de academie der bouwkunst in Rotterdam gevolgd. Na de HTS heb ik nog een jaar les gehad aan de academie der bouwkunst in Amsterdam. De kwaliteiten om een goede architect te worden bleek ik niet te hebben. Door deze twee academische jaren heb ik wel de kwaliteiten ontwikkeld om de werkzaamheden van een architect te begrijpen en als bestekschrijver een constructieve bijdrage te leveren.

Na de HTS heb ik twee jaar als bouwkundig tekenaar gewerkt, o.a. bij Van de Berg buro voor bouwkunde en constructie, adviesburo Kromhout en Arcadis. Bij Arcadis heb ik gewerkt aan de hoftoren te Den Haag en de entreeā€™s van parkeergarage onder museumplein Amsterdam.

Na Arcadis ben ik voor Btb organisatie (o.a. Visiplan, Delft) te Rijswijk gaan werken. Zij zagen de kwaliteiten in mij die een bestekschrijver nodig heeft en ik ben toen begonnen met de opleiding tot bestekschrijver bij STABU.

Van 2002 tot 2004 heb ik, als bestekschrijver, voor Van Voorden en De Groot groep te Den Haag gewerkt. Projecten waar ik aan meegewerkt heb zijn:

-   diverse Nederlandse ambassade (renovaties).

-   t.b.v. diverse verbouwingen en/of uitbreidingen van onderdelen van Schiphol.

-   Hornbach. Vertaling van Duits naar Nederlands en Nederlandse regelgeving gemaakt.

-   Dependance Rijksmuseum te Amsterdam.

-   Johan de Witt huis te Den Haag (restauratie / renovatie).

-   auto-onderdoorgang/busstationte Amsterdam Centraal Station.

-   Gerrit Rietveld academie te Amsterdam.

-   updaten van de moederbestekken t.b.v. woningbouwverenigingen.

-   constructiebestek AZ-stadion te Alkmaar i.o.v. Royal Haskoning.

Door het opheffen van de vestiging in Den Haag ben ik, m.b.v. detacheringburo Doxa, bij Spring architecten in Rotterdam komen werken.

Vanaf 2004 tot 2011 heb ik bij Spring architecten gewerkt. De projecten waren divers van  zorg+wonen, woningbouw, scholen tot een brandweerkazerne. Zie portfolio.